Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έβρος: Έριξε στη θάλασσα 100 κιλά κάνναβης για να ξεφύγει!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περισσότερα από εκατό κιλά ακατέργαστης κάνναβης, επιχείρησε να μεταφέρει από την Ελλάδα στην Τουρκία, με βάρκα, μέσω του ποταμού Έβρου, 55χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι περιπολούσαν με βάρκα στο Δέλτα του Έβρου, εντόπισαν τον 55χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους επιχείρησε να διαφύγει με τη βάρκα, ρίχνοντας ταυτόχρονα στο νερό τις συσκευασίες με την κάνναβη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συλληφθείς, κάτοικος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πρώην ψαράς, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μικρολαθρεμπόριο και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το νερό συνολικά 11 αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 100,3 κιλών! Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα που διατηρεί ο 55χρονος , στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, οι αστυνομικοί βρέθηκαν, με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου και κατάσχεσαν: 4 γυάλινα βάζα, 3 πλαστικά κουτιά και 1 συσκευασία, τα οποία περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.452 γραμμαρίων , 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη και σπόρους κάνναβης, βάρους 6,6 γραμμαρίων , 10 ναρκωτικά δισκία, 1 γυάλινο βάζο με καπνό, βάρους 425 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, 2 πίπες καπνίσματος, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας , 1 κυνηγετικό όπλο, 4 κυνηγετικά φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε