Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έβρος: Έρχονται έφεδροι αλεξιπτωτιστές από την Κρήτη! Πληρώνουν από την τσέπη τους

Έβρος: Έρχονται έφεδροι αλεξιπτωτιστές από την Κρήτη! Πληρώνουν από την τσέπη τους

Με μια ειδική φόρμα στο διαδίκτυο έφεδροι των ειδικών δυνάμεων της Κρήτης, καλούν όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εθελοντικό τους ταξίδι στα σύνορα του Έβρου, με στόχο την συνδρομή τους στη φύλαξη, στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της χώρας.

Οι έφεδροι διοργανωτές της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών με συνεχείς ανακοινώσεις τους, προκειμένου αποφυγής παρεξηγήσεων από τους συμμετέχοντες, ξεκαθαρίζουν πως η αποστολή τους είναι καθαρά εθελοντική, ενώ για όλους εκείνους που ρωτούν σχετικά με το αν θα φέρουν οπλισμό μαζί τους,  εξηγούν πως θα πάνε ένστολοι αλλά άοπλοι.

“Καλησπέρα πατριώτες, πολλά μηνύματα αναφέρονται σχετικά με το αν θα φέρουμε οπλισμό κλπ. Δεν θα υπάρχουν όπλα , θα είμαστε ένστολοι αλλά άοπλοι. Η κίνηση αυτή είναι εθελοντική, σκοπός είναι να διαφυλαχθούν τα σύνορα από την έλευση παράνομων.

Τα έξοδα και ο εξοπλισμός είναι του εθελοντή, γίνεται προσπάθεια για να μπορέσουμε να καλύψουμε έστω τα μεταφορικά έξοδα. Παρόλα αυτά η συμμετοχή μας είναι τεράστια και ελπίζω πολύ σύντομα να είμαστε συντονισμένοι ώστε να γίνει η πρώτη μεγάλη αναχώρηση”.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της Συντονιστικής Επιτροπής Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης  πάνω από 1.000 άνδρες ηλικίας μέχρι 50 ετών έχουν δηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον να μετακινηθούν στον Έβρο με δικά τους έξοδα.

“Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη. Ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Και ότι σεβόμαστε απεριόριστα την ανθρώπινη ζωή… (Αυτά για αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών..). Αγαπάμε όμως περισσότερο την πατρίδα μας και όπως είπε ο Μιλτιάδης πριν την μάχη του Μαραθώνα .. “Αν τους νικησουμε…αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν… Αν μας νικήσουν… Εμείς δεν έχουμε που να πάμε…”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις