Σάββατο, 1 Ιουν.
28oC Αθήνα

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου

Φωτιά στο Σουφλί Έβρου
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτιά ξέσπασε στο Σουφλί Έβρου και συγκεκριμένα στο Φράγμα Λύρας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η οποία από το απόγευμα της Πέμπτης (21.7.2022) έχει ανοίξει σε τρία μέτωπα

Για τη φωτιά στον Έβρο κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν λίγο αργότερα, αφού οι φλόγες επεκτάθηκαν, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν φτάσει μέχρι το δάσος της Δαδιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, έχουν κινητοποιηθεί 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα με τη συνδρομή από αέρος τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, τα οποία ενισχύονται με 2 CL415, ένα Erickson και ένα ΑΒ214.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δηλώνει ότι «η φωτιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».

«Η κατεύθυνση της φωτιάς αλλάζει διαρκώς φτιάχνοντας από μόνη της μικροκλίμα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί σε ένα δάσος», συμπληρώνει ο κ. Καλακίκος.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Άσπρα Χώματα του Έβρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις