Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έβρος: Κονδύλι 46.000€ για έργα δασοπροστασίας – Πως θα μοιράσουν τα χρήματα…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ποσό των 46.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), για την υλοποίηση, από τα αρμόδια δασαρχεία του νομού Έβρου…

εργασιών συντήρησης του βασικού δασικού οδικού δικτύου και λοιπών εργασιών προστασίας δασών. Ειδικότερα, με απόφαση του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Γιώργου Παυλίδη, στο δασαρχείο Αλεξανδρούπολης θα χρηματοδοτηθούν έργα συντήρησης με το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ στα δασαρχεία Σουφλίου και Διδυμοτείχου θα διατεθούν από 13.000 ευρώ για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών.  Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση αφορά τη χρηματοδότηση έργων συντήρησης όχι μόνο του Έβρου αλλά και της Ξάνθης, Σταυρούπολης, Καβάλας και Θάσου.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, οι εργασίες συντήρησης-προστασίας δασικού οδικού δικτύου και προστασίας δασών αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια, τόσο στα πλαίσια της προστασίας των δασών του περιβάλλοντος, όσο και της ανάδειξης του φυσικού της πλούτου ως στοιχείου της τουριστικής της ταυτότητας, αλλά και στα πλαίσια της ενίσχυσης της απασχόλησης στον κλάδο της δασοπονίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε