Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Έβρος: Κρυφτούλι τουρκικής στρατοχωροφυλακής με μετανάστες

Έβρος: Κρυφτούλι τουρκικής στρατοχωροφυλακής με μετανάστες
Φωτογραφία αρχείου

Οι Τούρκοι φαίνεται πως επαναλαμβάνουν το… παιχνίδι που έκαναν και με τους 38 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, στα μέσα του Αυγούστου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν και κάνουν έρευνες, τόσο με drone όσο και με φυσική παρουσία, αλλά – μέχρι στιγμής- δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους 400 μετανάστες, για τους οποίους ειδοποιήθηκαν ότι βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου.  

Πρόκειται για συνήθεις τακτικισμούς της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, εργαλιοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Εβρο που πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση για την ύπαρξη μεταναστών σε νησίδα χωρίς να βρεθεί κανείς. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο η γνωστοποίηση για τη δήθεν ύπαρξη μεταναστών στη νησίδα έγινε από την Τουρκία μέσω του κέντρου καπιτάν Αντρέεβο το απόγευμα και ανέφερε για περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν στη νησίδα με συντεταγμένες που έδειχναν ότι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, όπου όμως δεν εντόπισαν κανένα μετανάστη.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν: “Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων.
Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»: Στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.
Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή”.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

“Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις