Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Έβρος: Ξεσπάει ο γιος του οδηγού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Έβρος: Ξεσπάει ο γιος του οδηγού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου, οι στενοί συγγενείς του παραμένουν οργισμένοι. Ο Έβρος στο επίκεντρο για την τραγωδία στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι καθώς ο 57χρονος αγρότης πέθανε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλευόταν για τρεις ημέρες. Είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά από άγριο καυγά για τη σειρά προτεραιότητας. Βρισκόταν στο Τελωνείο των Κήπων και ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει, προκειμένου να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του. Ο Έβρος παρακολουθεί τις οργισμένες αντιδράσεις συγγενών του.

«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά στο Star o 57χρονος γιος του θύματος και πρόσθεσε:

«Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 – 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (07.07.2023), όταν σε ουρά αυτοκινήτων 30 μέτρων στο Τελωνείο των Κήπων, ο 57χρονος ζήτησε να του παραχωρήσουν σειρά για να περάσει ώστε να στρίψει αριστερά στην παρακαμπτήριο για το χωριό του.

Ακολούθησε διαπληκτισμός του 57χρονου με τους οδηγούς, που είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του για να προχωρήσει, αδιαφορώντας και προκαλώντας του βαριά τραύματα ιδιαίτερα στο κεφάλι.

Η Αστυνομία συνέλαβε 33χρονο Τούρκο μετανάστη κάτοικο Γαλλίας, ο οποίος επέστρεφε με άδεια στην πατρίδα του για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο 33χρονος Τούρκος αρνείται κάθε κατηγορία. Το αυτοκίνητο του κατασχέθηκε ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί την Τρίτη το πρωί στις 10 ενώπιον του Ανακριτή Αλεξανδρουπόλεως. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις