Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Έβρος: Με τη βάρκα στα χέρια – Η στιγμή που μετανάστες διασχίζουν τα σύνορα και μπαίνουν στην Ελλάδα – video

Έβρος: Με τη βάρκα στα χέρια – Η στιγμή που μετανάστες διασχίζουν τα σύνορα και μπαίνουν στην Ελλάδα – video

Ένα βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων δείχνει τον τρόπο που μια ομάδα μεταναστών μπαίνει στη χώρα…

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει στη χώρα μια ομάδα μεταναστών στον Έβρο. Το βίντεο κατέγραψε ο οικονομολόγος Αναστάσιος Λαυρέντζος την περασμένη Κυριακή (17-03-2019).

Στις εικόνες φαίνεται μια ομάδα μεταναστών από το Αφγανιστάν να έχει φτάσει στο ελληνικό έδαφος με μια βάρκα την οποία μεταφέρουν στα χέρια. Ένας από αυτούς ήταν ήταν καλοντυμένος, κουβαλούσε ένα σακίδιο πλάτης και διέφερε από τους άλλους.

Ίσως ήταν ο διακινητής που τους πέρασε και τους οδήγησε με GPS στο σημείο που είχε συμφωνηθεί. Το βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων κλείνει με τους μετανάστες να το βάζουν στα πόδια στο άκουσμα της λέξης «police».

Βίντεο ντοκουμέντο που τράβηξα σήμερα στις 14:00 στον Έβρο λίγο πριν φύγω για Αθήνα. Λαθρομετανάστες περνούν μέρα-μεσημέρι τα αφύλακτα σύνορα. Επειδή είμαστε με τζιπ νομίζουν ότι είμαστε ασφάλεια και έρχονται προς το μέρος μας. Μας δηλώνουν ότι είναι Αφγανοί. Μόλις τους λέμε ότι θα καλέσουμε την αστυνομία να τους παραλάβει, φεύγουν. Προσέξτε ότι όλοι σχεδόν είναι άνδρες.

Gepostet von Αναστάσιος Λαυρέντζος am Sonntag, 17. März 2019

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις