Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

Έβρος: Πέθανε ο συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι – Η οικογένεια δώρισε τα όργανά του

Έβρος: Πέθανε ο συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι – Η οικογένεια δώρισε τα όργανά του

Ο νεαρός συνοριοφύλακας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο που έδινε μάχη από τις αρχές το μήνα. Η δωρεά οργάνων προκαλεί συγκίνηση και ο Έβρος παρακολουθεί τα στοιχεία που έρχονται στο φως…

Πέθανε τελικά ο 31χρονος συνοριοφύλακας που είχε αυτοπυροβοληθεί με το υπηρεσιακό του περίστροφο τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου και νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Νωρίτερα η οικογένεια του καταγόμενου από χωριό της Αλεξανδρούπολης αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, παρά την τεράστια θλίψη της αποφάσισε να γίνει δωρεά οργάνων του σε τρεις συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Μεταμοσχεύθηκαν η καρδιά, οι νεφροί και οι κερατοειδείς και έτσι ο συνοριοφύλακας δίνει πλέον ζωή μετά τον θάνατο του στους ανθρώπους αυτούς. Μια συγκινητική ενέργεια, που δείχνει μεγαλείο ψυχής και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Η διοίκηση του Π.Γ.Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της αναφέρεται στη δωρεά οργάνων και την κινητοποίηση που υπήρξε σε συνεργασία με την μεταμοσχευτική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ..

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσέφερε δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς.

Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας. Τέλος η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Πηγή: evros-news.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις