Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος οι 38 πρόσφυγες – Εντοπίστηκαν 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος οι 38 πρόσφυγες – Εντοπίστηκαν 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν οι 38 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πρόσφυγες, οι οποίοι περισυνελλέγονται από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις