Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Εύβοια: Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο με τη βοήθεια ρυμουλκού – Το αλκοτέστ “καίει” τον πλοίαρχο!

Εύβοια: Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο με τη βοήθεια ρυμουλκού – Το αλκοτέστ “καίει” τον πλοίαρχο!

Με τη βοήθεια ρυμουλκού, το φορτηγό πλοίο “Arslanbey” απομακρύνθηκε από την ακτή στη βόρεια Εύβοια. Ο πλοίαρχος έλυσε τη σιωπή του…

Αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού το φορτηγό πλοίο “ARSLANBEY” σημαίας Παναμά που προσάραξε την Τρίτη το βράδυ σε αμμώδη, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κανατάδικα» στη βόρεια Εύβοια, με δεκατέσσερις αλλοδαπούς πλήρωμα, καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Αμαλιάπολης, κενό φορτίου, για την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή προκειμένου να επιθεωρηθεί από δύτες αλλά και να λάβει τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες το φορτηγό πλοίο βγήκε στην στεριά διεξάγει το Λιμεναρχείο Αιδηψού. Ο πλοίαρχος έχει δηλώσει πως ήταν στη γέφυρα όταν συνέβη το ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ στον πλοίαρχο και βρέθηκε θετικός, όχι όμως πολύ πάνω από το όριο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις