Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εύβοια: Τι λέει ο πατέρας του 14χρονου αγοριού που πυροβολήθηκε από τον 77χρονο

Εύβοια: Τι λέει ο πατέρας του 14χρονου αγοριού που πυροβολήθηκε από τον 77χρονο

Όλη η Εύβοια είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό που συνέβη στη Νέα Αρτάκη με έναν 77χρονο πυροβολεί ένα 14χρονο αγόρι γιατί ενοχλήθηκε από την παρέα του.

Το απίστευτο αυτό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια όταν ο 77χρονος άνδρας πυροβόλησε μέσα από το σκάφος, στο οποίο διαμένει μόνιμα, το 14χρονο αγόρι που εκείνη την ώρα έκανε βόλτα με το ποδήλατο μαζί με άλλους συνομήλικους του!

Ο 77χρονος πυροβόλησε το παιδί από απόσταση δέκα μέτρων, με αποτέλεσματα τα σκάγια να του χτυπήσουν το φρύδι και το δάχτυλο του χεριού, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά.

Το παιδί εντόπισαν αιμόφυρτο οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με το δεύτερο παιδί τους σε παρακείμενη καφετέρια στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια την ώρα των πυροβολισμών.

Μάλιστα, ο πατέρας πήγε να ζητήσει το λόγο από τον 77χρονο και δέχτηκε πυροβολισμό προς το μέρος του, χωρίς ωστόσο να τον χτυπήσουν τα σκάγια.

Ακολούθως στελέχη της Ασφάλειας Λιμεναρχείου Χαλκίδας, παρουσία και του διοικητή, Βασίλη Κούτρα, εισέβαλαν στο σκάφος με αλεξίσφαιρα γιλέκα και συνέλαβαν τον 77χρονο, ο οποίος φαίνεται ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε λέγοντας ότι τα παιδιά τον πείραζαν και του πετούσαν πέτρες.

Ο 77χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωτο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως ανέφερε το δικαστήριο, το οποίο όρισε τη δίκη για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

“Είδα το παιδί μου πεσμένο μέσα στα αίματα”

Ο πατέρας του 14χρονου μίλησε στο eviazoom και περιγράφει τα όσα έγιναν το βράυ της Κυριακής στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια.

«Την ώρα που γύρναγαν με τα ποδήλατα τελευταίος ήταν ο γιος μου και πυροβόλησε με ένα κυνηγετικό όπλο φλόμπερ μικρού διαμετρήματος, ευτυχώς με το σφαιράκι που έχει μέσα σκάγια και εκείνη την ώρα ήμουν με τη γυναίκα μου και το άλλο μου παιδί σε καφετέρια στην Αρτάκη και πήγαμε να πάρουμε τον Χρήστο από το λιμάνι. Ήταν η ώρα γύρω στις 22:20 το βράδυ. Πάω και βλέπω το παιδί μέσα στα αίματα, “μπαμπά με πυροβόλησε αυτός ο γέρος που είναι μέσα στο σκάφος”. Αυτός έχει το σκάφος εκεί πέρα 10 χρόνια, ούτε χαρτιά έχει, ούτε τίποτα, το έχει φτιάξει μόνος του. Το διαπίστωσε και το λιμεναρχείο. Πήγα να του ζητήσω το λόγο και μόλις πλησίασα κοντά ξαναπυροβόλησε αλλά δεν με πήρε, δεν τραυματίστηκα εγώ. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Μόλις ήρθαν οι λιμενικοί έβαλαν αλεξίσφαιρα για να τον βγάλουν από μέσα. Εγώ έφυγα για το νοσοκομείο, πήγα το παιδί στο νοσοκομείο, το κοίταξε ο γιατρός ευτυχώς τα τραύματα δεν ήταν βαθιά λόγω του ότι αυτός ο άνθρωπος είχε κόψει το όπλο, είχε κόψει την κάννη και το κοντάκι, το είχε κάνει σαν να είναι κουμπούρι. Και εφόσον έριξε και δεύτερη φορά υπήρχε πρόθεση. Ήρθαν τον πήραν αυτόφωρο, πήγαμε εμείς στο λιμεναρχείο για κατάθεση και μετά πήγαμε σπίτι μας.

Ακολούθως πήγα το λιμεναρχείο το χαρτί από το νοσοκομείο Χαλκίδας και μετά πήγα στο δικαστήριο. Στις 13:30 ήταν να εκδικαστεί. Η πρόεδρος του Τριμελούς του είπε ότι έχει δικαίωμα βάσει νόμου αναβάλλει τη δίκη για τρεις ημέρες μέχρι να βρει υπεράσπιση γιατί δεν είχε δικηγόρο και τον άφησε ελεύθερο. 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα ξαναγίνει το δικαστήριο.

Εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει ψυχολογικά προβλήματα. Το παιδί έχει τραυματιστεί, έχει φάει ένα σκάγι στο δεξί φρύδι και το μάτι του έχει μαυρίσει. Δεν νοσηλεύτηκε καθόλου απλά πήγαμε εκεί να διαπιστώσουμε μήπως έχει κανένα σκάγι το μάτι. Ευτυχώς φόραγε γυαλιά το παιδί και πήγε πάνω στο φρύδι. Ο άνθρωπος αυτός πυροβόλησε μέσα από το σκάφος ήταν 10 μέτρα η απόσταση. Αλλά επειδή το είχε κόψει το όπλο άνοιξαν τα σκάγια και δεν έκαναν μεγάλη ζημιά», κατέληξε.

Πηγή: eviazoom

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις