Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εύβοια: Το εκπληκτικό σπήλαιο σε ένα «κρυμμένο διαμάντι» που κόβει την ανάσα με την ομορφιά του

Εύβοια: Το εκπληκτικό σπήλαιο σε ένα «κρυμμένο διαμάντι» που κόβει την ανάσα με την ομορφιά του

Άγνωστες στους περισσότερους εικόνες, απαράμιλλης ομορφιάς, στην Εύβοια. Ένα σπήλαιο την ύπαρξη του οποίου γνωρίζουν ελάχιστοι, ακόμα και από τους ντόπιους…

Το Μωβ Σπήλαιο βρίσκεται στη Νότια Εύβοια. Στο Βόρειο υποβρύχιο τοίχωμά του υπάρχουν φύκη χρώματος μωβ, απ’ όπου εμπνευστήκαμε το όνομά του. Πρόκειται για μία δολίνη δίπλα στην θάλασσα με δύο υποβρύχιες εισόδους. Το μέγεθος της είναι 15 μέτρα πλάτος και 25 μέτρα μήκος (μετρήσεις από το google earth).

Το ύψος από την επιφάνεια του νερού είναι περίπου 20 μέτρα το χαμηλότερο και περίπου 25 μέτρα το ψηλότερο. Υπάρχει σημείο πρόσβασης στην επιφάνεια του νερού σχετικά εύκολο (με χρήση σχοινιού για ασφάλεια). Ο πυθμένας του σπηλαίου χωρίζεται σε δύο μέρη το χερσαίο στο οποίο και φτάνεις με καταρρίχηση και το λιμναίο.

Η λίμνη έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το σπήλαιο (μήκος πλάτος) και βάθος που κυμαίνεται από 10μ έως 20 μέτρα περίπου. Η μία άκρη της λίμνης, προς τη μεριά της θάλασσας ενώνεται με αυτή σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι μια μεγάλη αψίδα βάθους 15 μέτρων και το δεύτερο είναι μια στενή σχισμή βάθους 3 μέτρων.

Η άλλη άκρη της λίμνη, προς το βουνό έδειξε να συνεχίζει υποβρύχια (αμμώδης πυθμένας) οπότε πραγματοποιήθηκε σπηλαιοκατάδυση, απ’ όπου προέκυψε ότι συνεχίζει μόνο για 5 μέτρα περίπου.Γενικά το Μωβ σπήλαιο είναι ένας μαγευτικός προορισμός που αξίζει να τον επισκεφτούν όλοι. Προσοχή μόνο στα μέτρα ασφαλείας που θα χρειαστεί να πάρετε καθώς τόσο το Σπήλαιο καθε αυτού όσο και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτα και συνήθως φυσούν μανιασμένα οι άνεμοι από το Αιγαίο. Δείτε το βίντεο του Up Stories…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις