Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φάρσαλα: Σιδηροδρομικές γραμμές 137 ετών – Μέσα στον σταθμό με ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο

Φάρσαλα: Σιδηροδρομικές γραμμές 137 ετών – Μέσα στον σταθμό με ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός στα Φάρσαλα ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή. Οι εργασίες που ζητούσαν κάτοικοι της περιοχής ολοκληρώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό…

Η σχέση των Θεσσαλών με το σιδηρόδρομο ήταν πάντα ιδιαίτερη. Πόσο μάλιστα των κατοίκων του νομού Λάρισας και αυτό διότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο τόσο σε δύσκολες περιόδους όσο και σε περιόδους ανάπτυξης.

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Φαρσάλων, βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από την ομώνυμη πόλη. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου με κατεύθυνση από Λάρισα προς Φάρσαλα. Παλιότερα οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν σε άσχημη κατάσταση. Το σκηνικό συνέθεταν σπασμένες πόρτες, τζάμια ενώ γύρω ήταν πεταμένα σκουπίδια.

Πάντοτε οι κάτοικοι ζητούσαν την συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων για να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικούς λόγους. Όμως πριν από λίγα χρόνια κυρίως με την πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τόσο τον τόπο τους όσο και το σιδηρόδρομο επανέφεραν τον Σταθμό σε πολύ καλή κατάσταση. Σχεδόν άριστη, αν σκεφτούμε την μεγάλη του ιστορία.

Από εκεί περνούσε μέχρι το 1998 η γραμμή, Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλων – Βόλου και δεν επανήλθε παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής Φαρσάλων. Μια γραμμή και ένας σταθμός που εξυπηρετούσαν τις αυξημένες ανάγκες τόσο για τις μετακινήσεις πολιτών όσο και για τις μεταφορές εμπορευμάτων κυρίως αγροτικών.

Πλέον ο Σταθμός είναι ένα μικρό «μουσείο» όπου οι κάτοικοι και ειδικά οι νεότεροι μπορούν να επισκεφτούν και να δούνε πως ήταν ο σιδηρόδρομος στο ξεκίνημά του. Δείτε τις εικόνες του larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις