Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φάρσαλα: Χαλαζόπτωση ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα – Ξεσπάσματα πάνω από τις εικόνες καταστροφής

Φάρσαλα: Χαλαζόπτωση ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα – Ξεσπάσματα πάνω από τις εικόνες καταστροφής

Η ισχυρή χαλαζόπτωση αφήνει πίσω ζημιές που οι αγρότες στα Φάρσαλα χαρακτηρίζουν ανυπολόγιστες. Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για τις εικόνες που θα δείτε…

Ο καιρός έδειξε κατά τη διάρκεια της ημέρας δύο πρόσωπα. Στην Κρήτη ένας μίνι καύσωνας με θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία, βροχές, ισχυροί άνεμοι και στα Φάρσαλα χαλαζόπτωση, που άφησε πίσω της προβλήματα. Οι αγρότες της περιοχής κάνουν τον πρώτο απολογισμό της καταστροφής και ζητούν βοήθεια από το κράτος.

Εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες προκάλεσε η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Φάρσαλα. Το χαλάζι έπληξε τα χωράφια του πρώην Δήμου Ενιππέα, κυρίως στο Ευύδριο και τον Άγιο Γεώργιο.

Ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες με βαμβάκι, όσπρια και βιομηχανική ντομάτα. Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι τα χωράφια τους θα χρειαστούν επανασπορά. Μιλώντας στο onlarissa.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευϋδρίου κ. Νίκος Γούσιος, έκανε λογο για “απόλυτη καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες στην περιοχή και για ανεπανόρθωτες ζημιές”.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι, ήταν αρκετή για να ξύσει ξανά τις πληγές στα Φάρσαλα και πιο συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Ενιπέα που τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε χτυπηθεί από τον “Ιανό”. Δείτε τις εικόνες μετά την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις