Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φλώρινα: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία 54χρονου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Φλώρινα: Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία 54χρονου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Πραγματικό οπλοστάσιο είναι το σπίτι του ζευγαριού, ενός 54χρονου και μιας 57χρονης, που συνελήφθησαν στη Φλώρινα καθώς οι Αρχές εντοπίζουν συνεχώς όπλα

Προθεσμία να απολογηθεί αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου έλαβε ο 54χρονος, στο σπίτι του οποίου μέσα σε δύο κρύπτες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτική ύλη.

H 57χρονη σύζυγος του κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα με την αιτιολογία ότι αν αφεθεί ελεύθερη μπορεί να τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως η προμήθεια και άλλων όπλων.

Υπενθυμίζεται, ότι σε έρευνα των αστυνομικών αρχών βρέθηκαν στο σπίτι τους όπλα, οπλοπολυβόλα, πυρίτιδα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός και άλλα οπλικά συστήματα, ενώ σε επιπρόσθετη έρευνα βρέθηκαν επιπλέον όπλα σε δεύτερη κρύπτη στην σκεπή του σπιτιού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως πρόκειται για όπλα παλαιού τύπου, ενώ το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Οι δυο τους ανήκουν σε σκοπευτικό όμιλο και φαίνεται πως έχουν εμμονή με τα όπλα. Σε κάθε περίπτωση τις έρευνες παρακολουθεί η αντιτρομοκρατική και η κρατική ασφάλεια. Ο 54χρονος και η 57χρονη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και παραμένουν υπό κράτηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις