Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φλώρινα: Δείτε την κλεμμένη Mercedes που προσπάθησαν να περάσουν στην Αλβανία

Φλώρινα: Δείτε την κλεμμένη Mercedes που προσπάθησαν να περάσουν στην Αλβανία

Η Mercedes ήταν κλεμμένη και οι δράστες στη Φλώρινα αποφάσισαν να ρισκάρουν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να προλάβουν και να βάλουν φρένο στην έξοδό τους, για τη γειτονική Αλβανία…

Για την επίμαχη Mercedes είχε δηλωθεί κλοπή στην αστυνομία από την περιοχή της Παλλήνης, στις 11 Μαρτίου του 2023. Οι δράστες κατάφεραν να απομακρυνθούν από την Αττική και μάλιστα να φτάσουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στόχος τους, όπως διαπιστώθηκε ήταν να περάσουν με το αυτοκίνητο στη γειτονική χώρα. Είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είχαν παραποιήσει ακόμα και τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου. Μπροστά από το γερμανικό ΙΧ υπήρχε ακόμα ένα όχημα, που λειτουργούσε ως προπομπός.

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαρτίου του 2023 στη Φλώρινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) δύο αλλοδαποί, 31 και 43 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 31χρονο, ο οποίος επιχείρησε να βγει από τη χώρα και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 11-03-2023 στο Τμήμα Ασφάλειας Παλλήνης. Έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, εντοπίστηκε και ελέγχθηκε στην ίδια περιοχή στη Φλώρινα, ακόμα ένα αυτοκίνητο με οδηγό τον 43χρονο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος που είχε κλαπεί και λειτουργούσε ως προπομπός αυτού.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 1 ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, 3 κινητά τηλέφωνα μετά καρτών sim και τα χρηματικά ποσά των 2.510 ευρώ και 37.500 Λεκ Αλβανίας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις