Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φλώρινα: Νεκρή σε τροχαίο θηλυκή αρκούδα – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κεφάλι

Φλώρινα: Νεκρή σε τροχαίο θηλυκή αρκούδα – Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κεφάλι
Intime αρχείο

Στη Φλώρινα μία θηλυκή αρκούδα σκοτώθηκε σε τροχαίο! Το άτυχο ζώο φαίνεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι από διερχόμενο όχημα.

Η θηλυκή αρκούδα τραυματίστηκε θανάσιμα στο τροχαίο και βρέθηκε νεκρή, μέσα σε χωράφι, δίπλα στον δρόμο Φλώρινας – Αμυνταίου, στο ύψος του Αμμοχωρίου.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η αρκούδα βάρους περίπου 70 – 80 κιλών, χτυπήθηκε από άγνωστο όχημα, στον ίδιο δρόμο μάλιστα όπου έχει τοποθετηθεί, από το ευρωπαϊκό έργο LIFEAMYBEAR, πινακίδα ενημέρωσης των οδηγών για διελεύσεις αρκούδας!

Το νεκρό ζώο (κάτω φωτογραφία οργάνωσης «Καλλιστώ») θάφτηκε στο δασικό φυτώριο Φλώρινας, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο της οργάνωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υλοποιείται μέχρι τον Αύγουστο του 2023 το έργο LIFESafeCrossing, που έχει στόχο την αποτροπή τροχαίων ατυχηµάτων μεταξύ οχηµάτων και αρκούδων.

Η Καλλιστώ, η COSMOTE, η Εγνατία Οδός και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο έργο LIFE SAFE-CROSSING, με εταίρους και από τις χώρες της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας.

Το έργο στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που επιφέρουν οι οδοί σε ορισμένα είδη προτεραιότητας σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: μαρσικανική καφέ αρκούδα (Ursus arctos marsicanus) και λύκος (Canis lupus) στην Ιταλία, ιβηρικός λύγκας (Lynx pardinus) στην Ισπανία και καφέ αρκούδα (Ursus arctos) στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις