Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Φλώρινα: Στη φυλακή ο 54χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Φλώρινα: Στη φυλακή ο 54χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 54χρονος από τη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν εκατοντάδες όπλα και εκρηκτικά

Ο 54χρονος από τη Φλώρινα αρνήθηκε ως αβάσιμες τις κακουργηματικές σε βάρος του κατηγορίες και υποστήριξε πως ήταν συλλέκτης οπλικών συστημάτων και πως όλα τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν ήταν λειτουργικά.

Μάλιστα τόνισε πως τα είχε βρει στα βουνά της Φλώρινας που έχουν γίνει πολλές μάχες τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όσο και στον εμφύλιο αλλά και σε πεδία βολής.

Ο δικηγόρος του κ Γιώργος Τζήκας, ανέφερε πως τα περισσότερα όπλα από αυτά δεν ήταν λειτουργικά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Επίσης πως δεν τα επισκεύαζε για να τα μεταπωλήσει -όπως έχει ακουστεί- καθώς τα εργαλεία και οι γνώσεις που διέθετε ο 54χρονος ήταν ερασιτεχνικές, αλλά για να τα έχει στην προσωπική του συλλογή.

Υπενθυμίζεται πως και η 57χρονη σύζυγός του είχε προφυλακιστεί και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου θα οδηγηθεί και ο 54χρονος.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις