Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Φλώρινα: Βρέθηκαν όπλα και στην στέγη του σπιτιού του ζευγαριού

Φλώρινα: Βρέθηκαν όπλα και στην στέγη του σπιτιού του ζευγαριού

Πραγματικό οπλοστάσιο είναι το σπίτι του ζευγαριού, ενός 54χρονου και μιας 57χρονης, που συνελήφθησαν στη Φλώρινα καθώς οι Αρχές εντοπίζουν συνεχώς όπλα.

Αυτή τη φορά βρέθηκαν όπλα κρυμμένα στη στέγη του σπιτιού του ζευγαριού στη Φλώρινα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

-10 όπλα, εκ των οποίων, 3 πολεμικά τουφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα,
-8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
-11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων,
-2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο,
-2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
-1 κινητό τηλέφωνο.

Νωρίτερα στο σπίτι του ζευγαριού που συνελήφθη στη Φλώρινα, εντοπίστηκε κρύπτη με άλλα όπλα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μάλιστα, τώρα οι έρευνες θα επεκταθούν και σε αποθήκες που φέρεται να έχει ο 54χρονος, καθώς οι Αρχές εκτιμούν πως ενδέχεται να υπάρχουν και εκεί όπλα, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Σημειώνεται πως στο σπίτι του ζευγαριού εντοπίστηκαν 29 όπλα, εκ των οποίων τα 14 πολεμικά τουφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 95 γεμιστήρες και 72 κιλά πυρίτιδα, 11 χειροβομβίδες, 5 βλήματα όλμου, 35.000 φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, πυροκροτητές κ.ά.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν πως πρόκειται για όπλα παλαιού τύπου, ενώ το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.
Οι δυο τους ανήκουν σε σκοπευτικό όμιλο και φαίνεται πως έχουν εμμονή με τα όπλα. Σε κάθε περίπτωση τις έρευνες παρακολουθεί η αντιτρομοκρατική και η κρατική ασφάλεια. Ο 54χρονος και η 57χρονη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και παραμένουν υπό κράτηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις