Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φωκίδα – Μεταλλεία Βωξίτη: Σήμερα (6/10) η κηδεία του άτυχου 40χρονου – Πένθος σε όλη τη Λαμία

Φωκίδα – Μεταλλεία Βωξίτη: Σήμερα (6/10) η κηδεία του άτυχου 40χρονου – Πένθος σε όλη τη Λαμία

Όλη η Λαμία πενθεί για τον άτυχο 40χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή του μέσα στα μεταλλεία βωξίτη, η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα (6.10.2022) στις 17:00 στην περιοχή Νέα Άμπλιανη. Παράλληλα, η εταιρεία IMERYS έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα στη Βάριανη.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο Κωστής Αργύρης είναι ο άτυχος άνδρας που η μοίρα του έπαιξε τραγικό παιχνίδι μέσα στα μεταλλεία της Λαμίας. Ο 40χρονος είχε παντρευτεί πρόσφατα και είχε αποκτήσει μια κόρη και όλοι αναφέρουν τον πρόσχαρο χαρακτήρα του, το ότι ήταν ένας άνθρωπος έξω καρδιά, πρόσχαρος, ευγενικός, δοτικός, η ψυχή της παρέας και ιδιαίτερα αγαπητός.

«Ήταν πολύ έμπειρος και πολύ προσεχτικός. Αυτό που έγινε δεν υπάρχει. Λες και είχε ραντεβού με τον θάνατο. Δεν έγινε κάποια κατάρρευση της στοάς. Ένα κομμάτι βράχου έπεσε και έτυχε να πέσει τη στιγμή εκείνη που περνούσε ο μηχανικός μας, και μάλιστα ακριβώς πάνω στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Δεν υπάρχουν λόγια. Όταν εμείς μπαίνουμε στη στοά για δουλειά το πρωί κάνουμε το σταυρό μας γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στις οικογένειές μας. Συλλυπητήρια στους δικούς του…», είπε ένας από τους συναδέλφους του στο lamiareport.gr.

Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι κατέρρευσε η στοά μέσα στα μεταλλεία, τελικά η εταιρεία αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της ότι ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από την πτώση ασβεστολιθικού βράχου ενώ τονίζει ότι δεν υπήρχαν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Η ομιλία του στο Πολυτεχνείο της Κρήτης για τη δουλειά του:

Είχε μιλήσει και στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδος για τη δουλειά του και για για την ασφάλεια στις στοές και τα μεταλλεία του Βωξίτη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Imerys για το τραγικό περιστατικό στα μεταλλεία βωξίτη:

«Για την ακριβή αποτύπωση των γεγονότων της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στο υπόγειο μεταλλείο της Imerys στη θέση “Καμάρα 1-2” στη Φωκίδα.

Με βαθιά θλίψη μοιραζόμαστε πώς ο εργαζόμενος και συνάδελφός μας, Κωνσταντίνος Αργύρης, απεβίωσε μετά από τραγικό δυστύχημα.

Ο εργαζόμενός μας ήταν 39 ετών, ήταν ο επιβλέπων μηχανικός του συγκεκριμένου Μεταλλείου και εργαζόταν μαζί μας για 11 χρόνια. Ήταν ένας πολύ έμπειρος μηχανικός με 15ετή εμπειρία στον κλάδο. Ζούσε στη Λαμία με την οικογένειά του.
Το δυστύχημα σημειώθηκε μεταξύ 11:30-12:00 και κατά τη διάρκεια της καθημερινής επίβλεψης που εκτελούσε. Κατά την επιστροφή του από τα μέτωπα εργασίας το μεταλλείου, περνούσε από την κύρια στοά του μεταλλείου οδηγώντας όχημα 4×4, όταν ένας ασβεστολιθικός βράχος έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Οι εργαζόμενοι που αντελήφθησαν το συμβάν προσπάθησαν αρχικά να τον απεγκλωβίσουν, ενώ ενημέρωσαν την Διοίκηση και στη συνέχεια ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές, η Αστυνομία, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίες έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο εργαζόμενος ήταν ο μοναδικός επιβάτης του οχήματος, το οποίο καταπλακώθηκε από την πτώση του ασβεστολιθικού βράχου.

Κανένας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν εγκλωβίστηκε και αποχωρήσαν κανονικά από την στοά.

Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει:

  • Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση του συμβάντος ξεκίνησαν αμέσως.
  • Έχει ειδοποιηθεί η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος για την δέουσα διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να καταλήξει στο πόρισμά της.
  • Εσωτερικά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάλυση των δεδομένων, ώστε να αποσταλεί ειδοποίηση ασφαλείας σχετικά με τα πιθανά αίτια και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτιώσεων στις υπόγειες εργασίες. Αυτή είναι μια πάγια διαδικασία της Imerys που εφαρμόζεται κάθε φορά σε παρόμοιες περιπτώσεις.
  • Στην Imerys λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και τις προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας. Έχουμε επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Φωκίδα, αποκλειστικά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η ασφάλεια των εργαζομένων μας παραμένει μια συνεχής και καθημερινή δέσμευση για την Imerys.

Η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας η οποία βρίσκεται στις σκέψεις όλων μας. Η οικογένεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης καθώς χάσαμε ένα πραγματικά πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις