Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φολέγανδρος: Ο Αλέξης Κούγιας για τη γυναικοκτονία με θύμα την άτυχη Γαρυφαλλιά – «Αυτή είναι η είδηση»

Φολέγανδρος: Ο Αλέξης Κούγιας για τη γυναικοκτονία με θύμα την άτυχη Γαρυφαλλιά – «Αυτή είναι η είδηση»

Η γυναικοκτονία με θύμα τη Γαρυφαλλιά συντάραξε ολόκληρη τη χώρα τον Ιούλιο του 2021. Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρεται στις εξελίξεις, λίγο πριν το ξεκίνημα της δίκης…

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη έχει ήδη ξεκινήσει. 13 μήνες μετά το έγκλημα που συντάραξε τη Φολέγανδρο και πάγωσε ολόκληρη τη χώρα, o καθ’ ομολογία δράστης θα δικαστεί χωρίς κανένα ελαφρυντικό, με τις αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς περιμένει να ακούσει τη λέξη ισόβια, όταν ανακοινωθεί η ποινή για τον δολοφόνο της κόρης της. Με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο να επιμένει πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, που τον οδήγησαν στο έγκλημα.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου έκρινε πως ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είχε πλήρη επίγνωση του άδικου των πράξεών του. Η εισαγγελέας επικαλείται τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, από τις οποίες όπως καταλήγει προκύπτει πως ο 31ος ετών κατηγορούμενος δεν πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς ανέφερε: «Σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές δημοσιοποιείται η ελλιπής είδηση ότι υπάρχει εκ μέρους της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου παραπεμπτική πρόταση για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, της οποίας την οικογένεια εκπροσωπούμε με τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια στο βήμα της πολιτικής αγωγής – υποστήριξης της κατηγορίας.

Η ολοκληρωμένη είδηση είναι ότι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε το αναμενόμενο μετά την πρόταση της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου βούλευμα, με το οποίο ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου και τα μέλη του Συμβουλίου αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση και ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος υποστήριζε με δημόσιες εμφανίσεις του συνηγόρου υπερασπίσεώς του ότι είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έστω μειωμένου καταλογισμού, παραπέμπεται, απορριπτομένων των ισχυρισμών του, στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα οριστεί, διότι διέπραξε εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μη γενομένου δεκτού ουδενός ισχυρισμού του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικηγορικό μας γραφείο και η οικογένεια της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς αναμένουμε την απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Δημητρίου Παπαγεωργίου για το αν θα κάνει δεκτή την αίτηση, την οποία υπέβαλε το γραφείο μας και απηχεί τη θέληση της οικογένειας Ψαρράκου, ώστε η δίκη να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και όχι σε κάποιο από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις