Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Φολέγανδρος: «Το έγκλημα μπορεί να οδηγηθεί σε άλλα μονοπάτια» – Τι βρέθηκε στη σκηνή της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: «Το έγκλημα μπορεί να οδηγηθεί σε άλλα μονοπάτια» – Τι βρέθηκε στη σκηνή της Γαρυφαλλιάς

Η Φολέγανδρος παραμένει ανάστατη από το έγκλημα, με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Το απόγευμα η κηδεία της αδικοχαμένης κοπέλας στην Κορινθία. Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις, δίνουν τροφή για νέες συζητήσεις…

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται εν αναμονή του ιατροδικαστικού πορίσματος που θα ρίξει περισσότερο φως στη δολοφονία της άτυχης κοπέλας. Της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που στις πρώτες διακοπές της, έμελλε να χάσει τη ζωή της με τρόπο φρικτό. Οι γονείς της, ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη, ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τα κίνητρα του δράστη, την ώρα που η Φολέγανδρος παραμένει ανάστατη.

Στην τοποθεσία Άγιος Νικόλαος, κοντά στην παραλία Αγκάλη, είχαν στήσει τη σκηνή τους ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος και η Γαρυφαλλιά. Στη σκηνή έχουν απομείνει ένα σακίδιό του, φακοί επαφής και τσιμπιδάκια της 26χρονης. Η κ. Κατερίνα, ιδιοκτήτρια κοντινού εστιατορίου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, περιγράφει τον 30χρονο ως απόμακρο σε αντίθεση με την κοπέλα.

«Είχαν φτάσει το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ήταν κουρασμένοι, μετά ήρθε αυτός και πήρε νερό βιαστικά, δεν δέχθηκε τη βοήθειά μας για να στήσει σκηνή. Ήταν ιδιαίτερα απόμακρος, όχι πολλές εμφανίσεις. Ήταν σαν να είχε πάει αλλού, όχι σε νησί για διακοπές».

Η κ. Κατερίνα επισήμανε ότι «ερχόντουσαν το πρωί, η Γαρυφαλλιά ήθελε να κάτσει μαζί μας ήταν χαρούμενη, της άρεσε πολύ, αλλά έρχονταν μόνο για καφέ και δεν τους ξαναβλέπαμε. Η Γαρυφαλλιά μού έλεγε ‘θα κάτσω, θα κάτσω’ τελικά δεν κάθισε ποτέ… Της είπα ρε Γαρυφαλλίτσα γιατί δεν κάθεσαι να σε δούμε; Θέλει να γυρίσουμε όλο το βουνό να περπατήσουμε, άλλα του είπα ότι είναι η τελευταία διαδρομή που θα κάνουμε, θα κάτσουμε εδώ να δούμε τα παιδία, και δεν ξανάρθε ποτέ».

Κούγιας: Η αλήθεια θα ξεκαθαρίσει

Με νέες του δηλώσεις, ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, αφότου διασαφήνισε ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του τη δικογραφία, είπε ότι, όταν αυτή έρθει, με την ολοκληρωμένη ιατροδικαστική εξέταση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των ισχυρισμών του δράστη. 

«Οτιδήποτε γίνεται εν ζωή στο σώμα ενός ανθρώπου αποτυπώνεται σε μία ιατροδικαστική εξέταση. Θα φανεί αν τελικώς απλώς την έσπρωξε ή προηγουμένως τη χτύπησε. Είναι πολύ σημαντικό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι τι θα πει το DNA, τι θα πει η έρευνα η γενετική που δίνει πολλές λύσεις στη δικαιοσύνη. Τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο, μπορεί να δείξουν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτά που διηγείται ο δράστης, αν είναι αυτά πραγματικότητα».

Click4more: Φολέγανδρος: «Ένας δολοφόνος ήταν η πρώτη σχέση της κόρης μας» – Ξεσπούν οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς

Για τη θέση της οικογένειας και αν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία για τη σχέση του δράστη με το θύμα, ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι «η μητέρα μού τηλεφώνησε χθες και μού έδωσε κάποιες πληροφορίες, όσον αφορά στο χρόνο επαφής με τον δράστη. Άλλες που είχε για την οικογένεια του δράστη και, κυρίως, μού εκμυστηρεύτηκε μία έντονη ανησυχία της κοπέλας το τελευταίο διάστημα, ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνό της και μάλιστα κάτι πιο εξειδικευμένο, αν είχε τη δυνατότητα ο δράστης, ο οποίος έχει σπουδάσει πληροφορική, να παρέμβει και να γνωρίζει από το κινητό της τηλέφωνο τα μηνύματα και τοι περιεχόμενό τους.

Το οποίο μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση σε άλλα μονοπάτια. Και κυρίως στο αν η Γαρυφαλλιά είχε μία επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με κάποιο πρόσωπο το οποίο, από αυτό το περιεχόμενο, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προφανώς ενοχλήθηκε πολύ και παύει αυτή η διήγησή του περί δήθεν απρόοπτου τηλεφωνήματος, στο ότι κάποιος της έδωσε λάθος πληροφορία για το δρόμο που θα πήγαιναν. Αυτά τα θέματα θα τα προσεγγίσουμε όταν πάρουμε τη δικογραφία, όταν θα απολογηθεί ο κατηγορούμενος».

Το απόγευμα η κηδεία της Γαρυφαλλιάς

Ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η 26χρονη Γαρυφαλλιά θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Η κηδεία της νεαρής γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο θα γίνει στον τόπο καταγωγής της, το Βέλο Κορινθίας. Εκεί όπου φίλοι και συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας παραμένουν συγκλονισμένοι…

Το χρονικό της φρίκης στη Φολέγανδρο

Στις πρώτες της διακοπές μόνη της, η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε αποφασίσει να πάει στη Φολέγανδρο για ελεύθερο κάμπινγκ με τον 30χρονο σύντροφό της.

Με τον άνδρα που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της ζούσαν σε κοντινές πόλεις στην Κορινθία και είχαν γνωριστεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, αλλά ζευγάρι ήταν τους τελευταίους μήνες. Οι γονείς της δεν τον είχαν γνωρίσει.

Click4more: Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Την άφησε αναίσθητη να πεθάνει – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το ζευγάρι έφτασε στη Φολέγανδρο την Τρίτη, 13 Ιουλίου. Κάτοικοι του νησιού που τους είχαν γνωρίσει ανέφεραν πως η 26χρονη ήταν ομιλητική και χαμογελαστή, σε αντίθεση με τον 30χρονο που ήταν απόμακρος.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) βρίσκονταν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης. Ο 30χρονος κατηγόρησε την κοπέλα πώς δεν… πρόσεχε το GPS αλλά τα μηνύματά της και γι’ αυτό τσακώθηκαν. Οι καυγάδες τους, υποστήριξε, ήταν συχνοί.

Πάνω στον καυγά, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχει αναφέρει προανακριτικά ο δράστης, εκείνος τράβηξε το χειρόφρενο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και άρχισε να κατεβαίνει την πλαγιά του βουνού. Σταμάτησε πριν από το γκρεμό και η 26χρονο κατέβηκε τρομοκρατημένη.

Ο 30χρονος την ακολούθησε, ο καυγάς συνεχίστηκε και όπως ο ίδιος είπε, την έσπρωξε δυο φορές, με αποτέλεσμα να πέσει στα βράχια αρχικά και μετά στη θάλασσα. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι το άτυχο κορίτσι ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα. Είχε κακώσεις στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη. Είτε ήταν αναίσθητη όταν έπεσε στο νερό, είτε από τα τραύματα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Πνιγμός ήταν η αιτία του θανάτου της.

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε ότι κατέβηκε να δει τη Γαρυφαλλιά αλλά όταν είδε πως ήταν αναίσθητη, την άφησε αβοήθητη κι έφυγε. Κρύφτηκε για σχεδόν 24 ώρες έως ότου να βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου και να ομολογήσει το πρωί της Κυριακής…

Επιθετικός στην αρχή 

Όταν κάτοικος του νησιού είδε τον νεαρό, με τα χαρακτηριστικά μαλλιά, στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο. Τον 30χρονο έψαχναν όλοι στο νησί από το απόγευμα της Παρασκευής όταν ψαράς βρήκε το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς.

Αρχικά, ο 30χρονος αρνήθηκε να παραδοθεί. Φέρεται να πετούσε πέτρες και να απείλησε ακόμη και να αυτοκτονήσει.

“Ήταν επιθετικός αρχικά αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί”, είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Άννα Ευθυμίου, επιβεβαιώνοντας ότι η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

“Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα” τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ και πρόσθεσε ότι ο δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο “έχει υποστηρίξει ότι στη συνέχεια κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή”.

Όλα τα στοιχεία εξετάζονται από την εγκληματολογική υπηρεσία, εξήγησε. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις