Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φολέγανδρος: Το τηλεφώνημα της αδερφής του δράστη στη μητέρα της Γαρυφαλλιάς – Μάχη για το έγκλημα

Φολέγανδρος: Το τηλεφώνημα της αδερφής του δράστη στη μητέρα της Γαρυφαλλιάς – Μάχη για το έγκλημα

Η Φολέγανδρος προσπαθεί να συνέλθει από το στυγερό έγκλημα και τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους…

Λίγες ώρες μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο 30χρονος καθ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης, η μάχη των δικηγόρων συνεχίζεται, με τους γονείς τόσο της αδικοχαμένης κοπέλας όσο και του 30χρονου, να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Οι διακοπές του ζευγαριού πήραν εφιαλτική τροπή και πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά όλα όσα προηγήθηκαν πριν τη δολοφονία.

«Ο κατηγορούμενος λειτούργησε με απόλυτα συνειδητοποιημένο τρόπο», τόνισε σε πρωινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας. «Έχουμε έναν συνειδητοποιημένο δράστη, δεν μιλάμε για ακαταλόγιστο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο συνήγορος του 30χρονου πατά πάνω σε ένα συγκεκριμένο άρθρο για να μην εκτίσει την ποινή του στην φυλακή, αλλά σε ψυχιατρείο»

Έκανε λόγο για «ακραία εριστική συμπεριφορά του δράστη από την πρώτη στιγμή», ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να μάθουμε «με ποιους επικοινώνησε στο διάστημα που ήταν εξαφανισμένος». Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι «η αδερφή του δράστη τηλεφώνησε στην μητέρα της κοπέλας για να συλλυπηθεί και ζήτησε συγγνώμη».

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν μπορείς να λες ότι ο δράστης έχει το ακαταλόγιστο και να προκαλείς με αυτό τον τρόπο την οικογένεια της κοπέλας». Σημαντικό, επίσης, χαρακτήρισε ο κ. Κούγιας και τα ευρήματα που ιατροδικαστή, σύμφωνα με τα οποία όπως είπε «υπάρχουν μώλωπες που σημαίνει ότι έφαγε ξύλο το κορίτσι».

Η γραμμή του κατηγορούμενου

«Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης» ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, είπε ο δικηγόρος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος. «Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Βλάχος και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνιια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης» .  

Click4more: Φολέγανδρος: «Αλήτη ντροπή σου» – Οργή για τη δολοφονία της 26χρονης

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρωτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, την δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία». 

Click4more: Αλέξης Κούγιας για όλα: Από τα χρήματα του Τόλη Βοσκόπουλου μέχρι τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Και πρόσθεσε: «Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν μου απάντησε: προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πως έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα. Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις