Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φονικό στη Μακρινίτσα: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η επιμέλεια του παιδιού που έμεινε ορφανό από μάνα

Φονικό στη Μακρινίτσα: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η επιμέλεια του παιδιού που έμεινε ορφανό από μάνα

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αφαίρεση του συνόλου της γονικής μέριμνας και της επιμέλειας του ανήλικου που άφησε ορφανό ο ίδιος ο πατέρας του, σκοτώνοντας σχεδόν μπροστά στα μάτια του την μητέρα του.

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου εισήγαγε στο αρμόδιο δικαστήριο την πρόταση της για οριστική απόδοση της επιμέλειας και του συνόλου της γονικής μέριμνας στους παππούδες από μητρική γραμμή. Οι παππούδες παραστάθηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο και συνέφεραν στη διαδικασία με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες αναφορικά με τη δουλειά τους, με τα εισοδήματα τους και με την κατοικία τους, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αλλάξει. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. 

Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε: 
«Καλό είναι το παιδί να μεγαλώσει σε ένα καινούργιο περιβάλλον χωρίς σκιές πένθους, οι οποίες βαραίνουν την κατοικία στην οποία βρίσκεται. Επιπλέον το μικρό αγγελούδι θα αρχίσει να φοιτά από το Σεπτέμβριο και σε παιδικό σταθμό.

Σήμερα επιδόθηκε και στους παππούδες, στα πλαίσια της ποινικής δίκης στην οποίαν παρίστανται ως πολιτικοι ενάγοντες και η διάταξη του Ανακριτή Βόλου για την διενέργεια ψυχιατρικής εκτιμήσεις του κατηγορουμένου από δύο ψυχιάτρους. Η διενέργεια της εξέτασης  θα γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Η πολιτική αγωγή θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της».

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις