Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φώτα 2018: Αστυνομικοί έπιασαν τον Σταυρό σε Θεσσαλονίκη και Βόλο [pics, vids]

Φώτα 2018: Αστυνομικοί έπιασαν τον Σταυρό σε Θεσσαλονίκη και Βόλο [pics, vids]

Ο 28χρονος Γαρέλας Παρασκευάς ήταν ο τυχερός κολυμβητής που έπιασε τον Σταυρό, που έριξε ο Μητροπολίτης Άνθιμος στα νερά του Θερμαϊκού στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης.

Με λαμπρότητα τελέστηκε στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά ο μέγας αγιασμός για την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ ακολούθησε στις 11.00 το πρωί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο Θερμαϊκό, στην Λεωφόρο Νίκης, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Τον σταυρό έπιασε ένα 28χρονος αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη, ο Παρασκευάς Γαρέλλας, ο οποίος εργάζεται στην Αθήνα και είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού. «Είναι ευλογία Θεού» είπε ο κ. Γαρέλλας εκφράζοντας τα συναισθήματα του και παράλληλα ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που έπεσε στα νερά για να πιάσει τον Σταυρό και η πρώτη που τα κατάφερε.

Στις θρησκευτικές τελετές για την ημέρα των Θεοφανείων την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ μεταξύ αυτών που παρέστησαν ήταν ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Αστυνομικός και στον Βόλο

Χιλιάδες Βολιώτες παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στην κεντρική παραλία του Βόλου, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, αλλά με αρκετό κρύο, ενώ αρκετοί τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά του Παγασητικού, σύμφωνα με το έθιμο.

Τον αγιασμό των υδάτων έκανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρόντων των εκπροσώπων των Αρχών και, υπό τις επευφημίες του κόσμου, έντεκα άτομα έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Σταυρό.

Την τύχη είχε και φέτος ο αστυνομικός Λάμπρος Μακρής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, που έφτασε πρώτος και έπιασε τον Σταυρό, αφού κολύμπησε αρκετά μέτρα, και στη συνέχεια παρέδωσε το σύμβολο του Χριστιανισμού στον μητροπολίτη, ο οποίος τον ευλόγησε και του χάρισε ένα σταυρό.

Gepostet von e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" am Samstag, 6. Januar 2018

Το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας πλαισίωναν τα πλοία που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Βόλου και σφύριζαν συνεχώς, όπως ορίζει το έθιμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, e-thessalia και thestival

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις