Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στα Γρεβενά: Οι φλόγες έφτασαν στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα – Δείτε βίντεο από το σημείο

Φωτιά στα Γρεβενά: Οι φλόγες έφτασαν στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα – Δείτε βίντεο από το σημείο

Η φωτιά στα Γρεβενά καίει από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις…

Η φωτιά στα Γρεβενά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το μεσημέρι οι πυροσβέστες είδαν τις φλόγες να μπαίνουν στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα. Ένα μαγικό σημείο της χώρας με πυκνά δάση, πανύψηλα έλατα, κατάφυτες βουνοπλαγιές, απέραντες κοιλάδες, ποτάμια και λιμνούλες, καταρράκτες και ρυάκια. Σε αυτή την περιοχή οι πυροσβέστες δίνουν μάχη, ώστε οι καταστροφές να είναι όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο, ενώ όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, πρόκειται για έρπουσα πυρκαγιά σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτια έφτασε και στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα. Η Βάλια Κάλντα είναι ένα από τα πιο ονειρικά μέρη της χώρας, με το φυσικό σκηνικό της και το απίστευτο κάλλος που το χαρακτηρίζει να είναι καλύτερο ακόμη και από τα αλπικά τοπία που συναντά κανείς στις διάσημες και πολυσύχναστες Άλπεις.

Ένας παραμυθένιος τόπος, η ομορφιά του οποίου συγκλονίζει τους πάντες, με πυκνά δάση με πανύψηλα έλατα, κατάφυτες βουνοπλαγιές, απέραντες κοιλάδες, ποτάμια και λιμνούλες, καταρράκτες και ρυάκια. Ένας τόπος μαγικός και συνάμα ουτοπικός, που μόλις τον αντικρίσει κανείς αναρωτιέται αν όντως είναι πέρα για πέρα αληθινός!

Η Βάλια Κάλντα, λοιπόν, γνωστή και ως ο Εθνικός Δρυμός της Πίνδου βρίσκεται στα σύνορα των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων, σε μια αρκετά δυσπρόσιτη περιοχή στην οροσειρά της Πίνδου. Η έκταση του Δρυμού αγγίζει τα 70.000 στρέμματα και περιλαμβάνει τόσο την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος καθώς και τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις