Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Η πυρκαγιά από τα 1100 μέτρα υψόμετρο έχει φτάσει τα 1900

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Η πυρκαγιά από τα 1100 μέτρα υψόμετρο έχει φτάσει τα 1900

Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη στην Κατερίνη, που έχει τεθεί εκτός ελέγχου λόγω της δύσβατης περιοχής στην οποία επεκτείνεται.

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης» ανέφερε σήμερα ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Σαρακατσάνα στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον δασάρχη «η πυρκαγιά είναι επί το πλείστον έρπουσα, που σημαίνει ότι είναι κάτω από τα δέντρα και καίει την παρεδάφια βλάστηση. Η φωτιά σε λίγα σημεία μετατράπηκε σε επικόρυφη, δηλαδή να καίει τις κορυφές δέντρων. Ακόμα όμως και σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις η φωτιά επεκτάθηκε μόνο στα κωνοφόρα λόγω του ότι είναι πιο εύφλεκτα, ενώ τα πλατύφυλλα δεν υπέστησαν καμία ζημιά».

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς από την περασμένη Κυριακή (31.04.2024) έως σήμερα που από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στην μάχη της κατάσβεσης και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν από τη δασική υπηρεσία οι κάτοικοι και οι δασικοί συνεταιρισμοί των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.α.) οι οποίοι βοήθησαν στη διάνοιξη 3 αντιπυρικών ζωνών που δημιουργήθηκαν από τη Δασική Υπηρεσία μαζί με μηχανήματα έργου του Δήμου και της Περιφέρειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις