Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιορίστηκε σε ένα μέτωπο

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Περιορίστηκε σε ένα μέτωπο

Εξακολουθεί να καίει μεν, περιορίστηκε σε ένα μέτωπο δε, η φωτιά που ξέσπασε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) στην περιοχή Καραβίδια του Δήμου Καμένων Βούρλων, κοντά στη Μενδενίτσα, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και οι ρίψεις νερού από αέρος από δύο αεροσκάφη μέχρι να πέσει το σκοτάδι, περιόρισαν σε ένα μέτωπο τη μεγάλη πυρκαγιά που αρχικά απείλησε κατοικίες.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν κι άλλο καθώς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του δυνατού αέρα και το πρώτο μέλημα ήταν να την αποκόψουν από κατοικημένες περιοχές όπως και έγινε.

«Αυτή τη στιγμή συνδράμουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης, μία μπουλντόζα και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και ένα jcb από το Δήμο Καμένων Βούρλων και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε κι άλλα μηχανήματα αν χρειαστούν», πρόσθεσε ο κύριος Σανίδας.

Ολονύχτια μάχη

Ολονύκτια μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς γύρω από το χωριό Μενδενίτσα αλλά και το χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου στη Φθιώτιδα, αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες, που μαζί με πεζοπόρα τμήματα, προσπαθούν να ελέγξουν το ένα μέτωπο μετά το άλλο.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Απείλησε το χωριό Καραβίδια – ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία.

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Καμένων Βούρλων μαζί με υδροφόρες, βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν το έργο τους, ενώ μέχρι που έπεσε σκοτάδι επιχειρούσαν και δύο αεροσκάφη χτυπώντας κεντρικά μέτωπα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Αυτή την ώρα, οι πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα έχουν κάνει μία περιμετρική ζώνη γύρω από τα σπίτια στο χωριό Καραβιδια φοβούμενοι τις αναζωπυρώσεις, ενώ προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς μέσα στο πευκοδάσος λίγα μέτρα από το χωριό Μενδενίτσα.

Ελπίδα δίνει σ’ αυτή τη φάση, ο περιορισμός των ανέμων, που επιτρέπει έτσι στα πεζοπόρα τμήματα, μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, να προωθούνται για να ελέγξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέτωπο της φωτιάς. Το εγχείρημα ωστόσο είναι δύσκολο, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ ισχυρούς ανέμους στην ευρύτερη περιοχή.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις