Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σκληρή μάχη με τα μέτωπα έξω από το χωριό Λογγίτσι – Εκκενώθηκε ο οικισμός

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Σκληρή μάχη με τα μέτωπα έξω από το χωριό Λογγίτσι – Εκκενώθηκε ο οικισμός

Αγώνας με τον χρόνο και τη φωτιά που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια του χωριού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα. Ο οικισμός έχει εκκενωθεί από την πρώτη στιγμή, ενώ μόνον επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν πλέον τη μάχη.

Συγκεκριμένα, στις προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά, προτού φτάσει στα σπίτια του οικισμού Λογγίτσι στη Φθιώτιδα, συμμετείχαν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στα δύο κύρια μέτωπα, τα οποία είχαν κατεύθυνση προς το χωριό και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα πρώτα σπίτια.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς», υπογράμμιζε ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Δείτε βίντεο του LamiaReport από τη φωτιά στο Λογγίτσι:

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς. Οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί και παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα. Βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση, όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής:

Δείτε βίντεο για τη φωτιά και από το tvstar.gr:

Δείτε και φωτογραφίες από τη φωτιά στο Λογγίτσι με τον φακό του lamianow:

πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις