Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στη Μάνη: «Αν μας ακούσουν, έστω και την ύστατη στιγμή ας στείλουν μέσα»

Φωτιά στη Μάνη: «Αν μας ακούσουν, έστω και την ύστατη στιγμή ας στείλουν μέσα»

Δραματική έκκληση απηύθυνε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανατολική Μάνη, Γεωργία Λυροφώνη μιλώντας στην τηλεόραση του Open. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Έστω και την ύστατη στιγμή, ας μας ακούσουν όσοι διοικούν κι ας στείλουν μέσα».

Η ίδια δήλωσε πως η φωτιά έχει φτάσει στο Γύθειο, ενώ οι πολίτες έχουν εγκλωβιστεί με τα οχήματά τους στην κίνηση και δεν μπορούν να φύγουν. Όπως είπε η μόνη δίοδος είναι προς το χωριό Σκάλα: «Αυτή την ώρα οι φλόγες είναι σε προάστιο του Γυθείου. Δεν μπορούν τα επίγεια μέσα να σώσουν την κατάσταση. Το μέτωπο είναι τεράστιο και οι άνεμοι ισχυροί. Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, η μάχη όμως είναι άνιση».

 

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για Γύθειο, Μαυροβούνι και Βαθύ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Εξήγησε, δε, πως «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις