Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στη Μάνη: Τρία τα μέτωπα σε Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου

Φωτιά στη Μάνη: Τρία τα μέτωπα σε Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου

Τρία παραμένουν τα μέτωπα της φωτιάς στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και συγκεκριμένα στις περιοχές Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου. Όπως αναφέρει η πυροσβεστική στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στη Μάνη συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνία, Θεόδωρος Βερούτης σημείωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Σχετικά με τις ζημιές από την πυρκαγιά τόνισε ότι «έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και καταγράφουν εδώ και δύο ημέρες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «επειδή η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

Σε ετοιμότητα στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας-Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η πυρκαγιά που καίει στη Γορτυνία.

Την ίδια ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις