Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεσσαρά στην Κρήτη: Νέες εικόνες από την Πόμπια – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Φωτιά στη Μεσσαρά στην Κρήτη: Νέες εικόνες από την Πόμπια – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών στην Κρήτη και τη Μεσσαρά, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Πόμπια…

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Πόμπια, στη Μεσσαρά, αλλά τα πράγματα πλέον βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Επί ποδός η πυροσβεστική με όλα της τα μέσα, επίγεια και εναέρια για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Όπως είπε ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και πλέον η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Πρόσθεσε όμως πως παραμένει επικίνδυνη.

Συγκεκριμένα, τόνισε: “Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο, οι μεγάλες εστίες έχουν σβήσει. Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Πιστεύω πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά έως το βράδυ μπορεί να έχουμε την πλήρη κατάσβεσή της”.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με οχήματα και υδροφόρες, αλλά και δύο εναέρια μέσα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Δείτε τα βίντεο του cretalive.gr, από το μέτωπο της πυρκαγιάς…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις