Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Φωτιά στη Μεσσηνία: Το μέτωπο κινείται προς Αρκαδία – «Μας άφησαν να καούμε» λέει η Δήμαρχος

Φωτιά στη Μεσσηνία: Το μέτωπο κινείται προς Αρκαδία – «Μας άφησαν να καούμε» λέει η Δήμαρχος

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Άνω Μεσσηνία. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr οι πυροσβέστες προσπαθούν από το πρωί να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση της πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς δήλωσε πως το μέτωπο της φωτιάς στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Αρκαδία, χωρίς να απειλούνται οικισμοί. Σημειώνεται πως οι φλόγες κινούνται παράλληλα προς τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος σε εκείνο το σημείο παραμένει κλειστός. 

Οι πυροσβέστες δρουν στην ευρύτερη περιοχή Αγριλόβουνο και Δεσύλλα, ενώ εστίες υπάρχουν στην περιοχή της Άνθειας. 

Η εικόνα στο Βλαχόπουλο είναι βελτιωμένη, όπως και στο Βασιλίτσι. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως στο Βλαχόπουλο «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

«Μας άφησαν να καούμε»

Η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, μίλησε στο Open, καταγγέλλοντας πως έμειναν μόνοι τους: «Δυστυχώς, οι μόνοι που τρέχουν εδώ πέρα είναι οι εθελοντές στα τρακτέρ και 4 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ έπρεπε να έχουμε 50 για μια τέτοια φωτιά. Αυτά που γίνονται τώρα δεν θα είχαν συμβεί αν είχαμε εναέρια μέσα από το πρωί…. Δεν υπήρξε πρόληψη για να μη συμβεί αναζωπύρωση. Οι μόνοι που παλεύουν εδώ είναι οι εθελοντές, τα πυροσβεστικά των Δήμων και 4 πυροσβεστικά Καλαμάτας και Μελιγαλά. Δηλαδή μηδέν, τίποτα. Μας αφήσανε να καούμε!».

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μας αφήσανε να καούμε».

Υπενθυμίζεται πως από τη φωτιά έχουν καεί σπίτι και έχουν εκκενωθεί οικισμοί. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις