Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Φωτιά στη Ρόδο στην περιοχή Κυμισάλα – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στη Ρόδο στην περιοχή Κυμισάλα – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης (28.06.2023) στη Ρόδο. Οι φλόγες αποτεφρώνουν δασική έκταση κοντά στην περιοχή της Κυμισάλας, στην κοινότητα Σιαννών της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, του χωριού Σιάννα σε σημείο όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα θετικό.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξεκίνησε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας, παίρνουν μέρος τρία εναέρια μέσα πυρόσβεσης, καθώς και επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, τις προσπάθειες δασοπυρόσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας με σκοπό να οριοθετηθεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά και να αποτραπεί η καταστροφή ενός παρθένου πευκοδάσους που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα.

 

«Η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», αναφέρει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νεκτάριος Φλοσκάκης, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.

Σε ενημέρωση για τη μάχη με τη φωτιά προχώρησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Ευστρατίου:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις