Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε 2 μέτωπα – Προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία

Φωτιά στην Άμφισσα: Καίει σε 2 μέτωπα – Προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν πολύ το έργο της πυροσβεστικής στην Άμφισσα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα (4.7.2022) καίει σε δύο μέτωπα.

Η φωτιά στην Άμφισσα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους»

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε. Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχει γίνει προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Ήδη, αυτή την στιγμή οι άνεμοι είναι 5-6 μποφόρ και στην περιοχή επιχειρούν από αέρος 2 canader, 5 τράκτορες και 1 ελικόπτερο Έρικσον. Οι επίγειες δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται με δασοκομάντος που μεταφέρονται από την Φθιώτιδα την Βοιωτία και την Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

«Κόπηκε» το ρεύμα – Σταματά η κυκλοφορία στο δρόμο από και προς Αράχωβα

Πληθαίνουν τα προβλήματα στην περιοχή της Άμφισσας καθώς ήδη έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος με συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας αντλιοστάσια της ΔΕΥ και να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Πριν λίγο, η ΔΕΥ Άμφισσας με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση, καθώς «η διακοπή ρεύματος ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην υδροδότηση των οικισμών από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου και στις νοτιότερες περιοχές (Ιτέα, Κίρρα, Γαλαξίδι, Βουνιχώρα, Αγία Ευθυμία, Άγιοι πάντες, Πεντεόρια) συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων Χρισσού και Δελφών».

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-Άμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1543923655192846337

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις