Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Φωτιά στην Αχαΐα: 112 για τους κατοίκους του χωριού Βάλμη

Φωτιά στην Αχαΐα: 112 για τους κατοίκους του χωριού Βάλμη

Εντολή να εκκενώσουν το χωριό τους έλαβαν με ειδοποίηση στο 112 οι κάτοικοι της Βάλμης Ηλείας, λόγω της μεγάλης φωτιάς στη γειτονική περιοχή Πόρτες Αχαΐας, σε δασική έκταση.

Η φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (03.07.2022). Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει κοντά σε οικιστικό κομμάτι, ενώ οργανώθηκε επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης, με μήνυμα 112, το εστάλη στους κατοίκους του χωριού Βάλμη Ηλείας, όπου και έχουν εξαπλωθεί οι φλόγες.

Δείτε το μήνυμα του 112:

 

Στο σημείο βρίσκονται τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται από Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, 72 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Ειδικότερα: 3 Ελικόπτερα, 4 CANADAIR και 4 Tractores, ένα ΑΒ 214 με ΕΜΟΔΕ από Άραξο και συνεχώς αποστέλλονται νέες δυνάμεις. Θα δοθεί προληπτική απομάκρυνση (112) για τους ανθρώπους στο χωριό Βάλμη.

Δείτε φωτογραφία της ομάδας του Facebook «Πυρκαγιά Ενημέρωση»:

 

Δείτε βίντεο του tempo24news.gr:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις