Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Φωτιά στην Αχαΐα: Απομακρύνεται από οικισμούς – «Την προλάβαμε τελευταία στιγμή»

Φωτιά στην Αχαΐα: Απομακρύνεται από οικισμούς – «Την προλάβαμε τελευταία στιγμή»

Καλύτερη είναι από το βράδυ η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Η υποχώρηση της έντασης των ανέμων και φυσικά οι προσπάθειες των πυροσβεστικών μέσων από στεριά και αέρα, συνέβαλαν στο να περιοριστεί το μέτωπο, εξαιτίας του οποίου εκκενώθηκαν και οικισμοί.

Μιλώντας στο newsit.gr για τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα ο Γιώργος Μπιθέλης, πρόεδρος της κοινότητας Πλατανόβρυσης εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας: «Είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, σταμάτησε ο αέρας και την προλάβαμε πριν μπει στο χωριό. Τώρα έχει πάει προς το βουνό, καίει δασική έκταση, είναι μακριά από εμάς».

Πάντως, στις 9:30 το βράδυ είχε σημειωθεί μία αναζωπύρωση σε πυκνό δάσος.

Η μεγάλη φωτιά που άρχισε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου (16.07.2022) στην Καλλιθέα Αχαΐας έξω από την Πάτρα, εισέβαλε στις 7:30 το απόγευμα στον Ερύμανθο, κοντά στην Πλατανόβρυση που είχε ήδη εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής. Ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα όταν εστάλη μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους τους για την εκκένωση δύο οικισμών και μετακίνησή τους προς τη Χαλανδρίτσα.

Θυμηθείτε την ειδοποίηση του 112:

https://twitter.com/112Greece/status/1548310484071288837?s=20&t=ptq_UXAjLJSBb0M8Cx9Y9A

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αχαΐα βρέθηκαν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

«Θα είναι μακρύ το βράδυ», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στο thebest.gr το απόγευμα o Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Αναφερόμενος, στην κατάσταση, είχε πει: «Βρίσκεται στον ορεινό όγκο, κοντά στο χωριό Πλατανόβρυση. Σιγά – σιγά πέφτει το σκοτάδι και ήδη τα εναέρια μέσα θα αρχίσουν να αποσύρονται. Η νύχτα θα είναι δύσκολη και ο αέρας θα είναι σημαντικός παράγοντας στο πως θα εξελιχθεί η φωτιά».

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1548259109668941831?s=20&t=BOLK4BiR5sIRCv5Ifek2LQ

Οι καπνοί από την πύρινη λαίλαπα της Αχαΐας έφταναν με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων μέχρι το Μεσολόγγι.

Δείτε βίντεο του nafpaktianews:

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις