Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Αχαΐα: Εμπρησμός στη Δροσιά, αμέλεια στην Ελεκίστρα

Φωτιά στην Αχαΐα: Εμπρησμός στη Δροσιά, αμέλεια στην Ελεκίστρα

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πως ακριβώς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές του Σαββατοκύριακου στην Αχαΐα, που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν πάνω από 3.000 στρέμματα δασικής έκτασης και να καούν δεκάδες σπίτια. 

Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά στην Ελεκίστρα της Αχαΐας ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, ελαιώνες, στάβλοι και ζώα. Ξέσπασε κοντά σε κεντρικό δρόμο – πλησίον του κοιμητηρίου της περιοχής – και περίπου 500 μέτρα από σπίτι. Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη, την ώρα που είχε επιστρέψει από τα ψώνια της ημέρας, άκουσε έναν θόρυβο και αμέσως είδε τις φλόγες. Επιχείρησε με τη σβήσει μόνος του, όμως επεκτάθηκε γρήγορα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Ζήρια και επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή, προκλήθηκε πιθανώς από αναζωπύρωση προηγούμενης πυρκαγιάς που είχε τεθεί υπό έλεγχο προ δύο ημερών.

Η πυρκαγιά στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου ξεκίνησε πιθανότατα από εμπρησμό. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, προσήχθη νεαρός κάτοικος, ωστόσο είχε άλλοθι και αφέθηκε ελεύθερος. Στο κάδρο των αρχών, βρίσκεται και ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται. Πρόκειται για ηλικιωμένο που έχει κτηματικές διαφορές με συντοπίτη του.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Ριγανόκαμπο βρέθηκαν προσανάμματα – ξερά χόρτα εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό – κοντά σε στρατιωτική μονάδα.

 

Στην Πάτρα ο Στέλιος Πέτσας

Στην Πάτρα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, προεδρεύει σε σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να γίνει, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, καθώς και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βουλευτές, δήμαρχοι της Αχαΐας, οι επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κ.ά. Μετά τη σύσκεψη θα ακολουθήσει αυτοψία του κυβερνητικού κλιμακίου σε πληγείσες περιοχές.

Πηγή: pelop.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις