Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αχαΐα: Τα στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο του εμπρησμού

Φωτιά στην Αχαΐα: Τα στοιχεία που ενισχύουν το σενάριο του εμπρησμού

O απολογισμός των καταστροφών και η αβεβαιότητα για το αύριο, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης ημέρας για τους κατοίκους των περιοχών στο Νέο Σούλι, την Ελεκιστρα, του Ρωμανού και του Ριγανοκαμπου στην Αχαΐα μετά το πέρασμα της φωτιάς από την περιοχή τους.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για εμπρησμό. Οι εικόνες πάντως είναι αποκαρδιωτικές καθώς δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής . Πέντε κτίρια και δύο οχήματα έχουν γίνει στάχτη καθώς και απροσδιόριστος αριθμός στρεμμάτων πολλά από τα οποία αφορούν σε αγροτικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, η πλήρης καταγραφή των καταστροφών ξεκινά σήμερα, ενώ ήδη από το δήμο Πατρέων δόθηκαν στη δημοσιότητα υπηρεσίες και οι χώροι στους οποίους οι κάτοικοι που έχουν πληγεί μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις. Το βασικό αίτημα είναι η οικονομική ενίσχυση κι η αποκατάσταση των ζημιών για τους ανθρώπους οι οποίοι επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Εν τω μεταξύ σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις στην περιοχή καθώς και η σημερινή μέρα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη τόσο λόγο πιθανών αναζωπυρώσεων όσο και από το αναμενόμενο κύμα καύσωνα το οποίο για ένα ακόμα 24ωρο θα συνεχίσει να πλήττει την περιοχή, στην οποία ο βαθμό επικινδυνότητας για τον την εκδήλωση πυρκαγιών είναι στο πορτοκαλί. Γ

ια να τεθεί η φωτιά υπό περιορισμό στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά 70 πυροβέστες με 35 οχήματα , 3 πεζοπόρα τμήματα και τρία εναέρια μέσα καθώς και δυνάμεις από την πολιτική προστασία του Δήμου Πατρέων, υδροφόρα οχήματα του Δήμου Πατρέων και εθελοντές από το εργατικό κέντρο της Πάτρας καθώς και απλοί πολίτες. 

Στην Αχαΐα κλιμάκιο Εγκλημάτων Εμπρησμού – Τι λένε οι κάτοικοι

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) έχει ενεργοποιηθεί στην Αχαΐα με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν χθες Τετάρτη 28/7 σε Πάτρα και Δήμο Ερυμάνθου.

Εμπρησμός και αμέλεια είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, για τα αίτια των πυρκαγιών στη Δροσιά Αχαΐας και στην Ελεκίστρα Πατρών.

click4more: Γώγος για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε εστίαση: «Εμβολιαστείτε πριν γίνει υποχρεωτικό»

Στην περίπτωση της δασικής πυρκαγιάς της Δροσιάς, υπάρχουν μαρτυρίες και καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που “δείχνουν” πως πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Προς αυτή την κατεύθυνση αναζητείται συγκεκριμένου τύπου όχημα. Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά, ξέσπασε σε χαράδρα και πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα την προληπτική εκκένωση των χωριών Δροσιά, Σκιαδά και Πτέρης Ερυμάνθου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε «ύποπτη περιοχή σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, κάτι που ερευνάται από τις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφερόμενος στη φωτιά της Δροσιάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις