Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Δια θαλάσσης και δωρεάν απομακρύνονται από τις φλόγες – Το newsit.gr στο Πευκί

Φωτιά στην Εύβοια: Δια θαλάσσης και δωρεάν απομακρύνονται από τις φλόγες – Το newsit.gr στο Πευκί

Πύρινη κόλαση επικρατεί στην Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να προελαύνει με αμείωτο ρυθμό. Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες και Βουλίκι.

Πλέον η φωτιά πλησιάζει τα χωριά Ελληνικά, Αγριοβότανο και Τρουπί. Σημειώνεται πως το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια έχει ξεπεράσει τα 8 χλμ και επεκτείνεται προς Αγριοβότανο από την πλευρά του Αιγαίου και προς Αβγάρια από την μεριά της Ιστιαίας. 

Στο Πευκί φέρι μποτ παραλαμβάνει τους κατοίκους του οικισμού. Μέχρι στιγμής 359 κάτοικοι έχουν φύγει από τον οικισμό ώστε να γλυτώσουν από τη μανία της φωτιάς.

Το Newsit.gr και ο ρεπόρτερ Λευτέρης Σουχάιμπ βρίσκεται στο Πευκί και κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων που κλήθηκαν να φύγουν την ώρα που οι φωτιές πλησιάζουν τα σπίτια τους. 

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη η μετακίνηση επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια Αιδηψού και Αγιόκαμπου πραγματοποιείται δωρεάν. 

Τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Η φωτιά πολιορκεί το χωριό Ελληνικά ενώ έφτασε ήδη στις Γούβες και έχει περικυκλώσει τη Γαλατσώνα και Αγριοβότανο. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οι πρώτοι κάτοικοι που έσπευσαν στο πλοίο από το Πευκί. 

Στο βάθος η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται σε ετοιμότητα

 

Αποστολή στην Εύβοια: Λευτέρης Σουχάιμπ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις