Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο – Με εκσκαφέα προσπαθούν να σώσουν φλεγόμενο σπίτι

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονιστικό βίντεο – Με εκσκαφέα προσπαθούν να σώσουν φλεγόμενο σπίτι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Βόρεια Εύβοια με πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες να δίνουν μάχη για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή Μυρτιά, όπου επιστρατεύτηκε ακόμα και εκσκαφέας προκειμένου να οι πυροσβέστες να μπορέσουν να σώσουν ένα σπίτι από τις φλόγες. 

Η φωτιά που κατακαίει τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές τόσο σε δασικές εκτάσεις, όσο και σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στην περιοχή Μυρτιά – όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ – οι πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές, που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, αξιοποίησαν ακόμα και έναν εκσκαφέα για να μπορέσουν να προστατέψουν ένα σπίτι που κινδυνεύει να καεί. 

Ειδικότερα, ο εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής να ρίξουν νερό στο σπίτι από όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, ανεβασμένοι στον εκσκαφέα, επιχειρούν με τις μάνικες προκειμένου να το σπίτι να μην παραδοθεί στις φλόγες. 

Click4more: Εγκαταλείπουν από τη θάλασσα τη φλεγόμενη Λίμνη Ευβοίας – Εικόνες από το λιμάνι που περιμένουν εκατοντάδες άνθρωποι

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν και στα σπίτια της Λίμνης, με τους κατοίκους να μπαίνουν σε καράβια και να αναχωρούν για την Αιδηψό. Επίσης, λίγο νωρίτερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία. Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά και στο Ψαροπούλι.

Από την ανατολική πλευρά του πύρινου μετώπου επίσης έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν. Στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.

Βίντεο: Σπίτι στο Αχλάδι τυλίγεται στις φλόγες

Η πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να καίει την Βόρεια Εύβοια έχει κάψει ήδη πάνω από 250.000 τμ έκτασης. Σοκάρει βίντεο το οποίο δείχνει εξοχική κατοικία να τυλίγεται στις φλόγες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το βράδυ της Πέμπτης στο Αχλάδι.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ και 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις