Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στην Ηλεία: Αρνούνται να εκκενώσουν το Περιστέρι οι κάτοικοι – “Φοβόμαστε τι θα γίνει το βράδυ” [pics, vid]

Φωτιά στην Ηλεία: Αρνούνται να εκκενώσουν το Περιστέρι οι κάτοικοι – “Φοβόμαστε τι θα γίνει το βράδυ” [pics, vid]

Στο χωριό του Περιστερίου στην Αμαλιάδα έχουν φτάσει οι φλόγες που κατακαίνε τα πάντα, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσής του. Οι κάτοικοι ωστόσο αρνούνται να το εγκαταλείψουν καθώς αναφέρουν πως θα μείνουν να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά». Σύμφωνα με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Όσον αφορά την φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «για περίπου μιάμιση ώρα, το μεσημέρι, είχαν φύγει τα εναέρια μέσα και τότε είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς, η οποία πέρασε την αντιπυρική ζώνη».

Περιφερειάρχης: Φοβόμαστε για το τι θα γίνει την νύχτα

Ωστόσο οι κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν το χωριό παρά την εντολή που έχουν δώσει οι Αρχές. Μάλιστα τονίζουν πως και χθες η Ανάληψη σώθηκε επειδή δεν έφυγε κανείς και βοήθησε τους πυροσβέστες.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι τι θα γίνει την νύχτα, όταν πλέον δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, «επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, διότι αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου», τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να ξεφύγει από εδώ η φωτιά», διότι τότε, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, «θα κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία».

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.
Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου, θα επιχειρούν από αέρος ένα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.
και συνέχισε: «Απειλούνται τρία μεγάλα χωριά. Δεν έχουμε άλλη λύση, πρέπει άμεσα να έρθουν και να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα».

Φωτογραφίες από: patrastimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις