Site icon NewsIT

Φωτιά στην Ηλεία: «Ξαφνικά εμφανίστηκε δεύτερο μέτωπο που έκανε τη ζημιά» – Καλύτερη η εικόνα

05.04.2022 | 09:36
Φωτιά στην Ηλεία: «Ξαφνικά εμφανίστηκε δεύτερο μέτωπο που έκανε τη ζημιά» – Καλύτερη η εικόνα

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Η Πυροσβεστική αποφάσισε να εκκενωθεί προληπτικά η κοινότητα Λιβαδάκι όπου η φωτιά μαίνεται για δεύτερη μέρα, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα γης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά της Ηλείας και πλέον στο σημείο βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη. Επίσης, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης μιλάει στο newsit.gr για το πύρινο μέτωπο: «Τώρα είναι σχεδόν ελεγχόμενη η φωτιά. Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα. Ετοιμάζονται τώρα για την τέταρτη ρίψη. Αυτή την στιγμή ευτυχώς δεν έχουμε άνεμο. Βέβαια είναι ορεινό το σημείο και ποτέ δεν είμαστε σίγουροι. Τα σπίτια τα προστατεύσαμε όλο το βράδυ, μείναμε όλη τη νύχτα εκεί. Στηθήκαμε με σχέδιο να προστατεύουμε τις κατοικίες, την ανθρώπινη ζωή και δεν είχαμε τέτοια προβλήματα.

Δεν είχαμε ζημιές ούτε στις καλλιέργειες, μόνο σε δασική έκταση. Χθες στην αρχή ήταν μόνο ένα πύρινο μέτωπο και μετά εμφανίστηκε ένα δεύτερο, και αυτό ήταν που έκανε όλη τη ζημιά. Κατακάηκε το βουνό που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από τα σπίτια του οικισμού Λιβαδάκι. Επειδή το βουνό αυτό χωρίζει τις δύο κοινότητες Λιβαδάκι και Καλλιθέα ήμασταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο που θα επεκτεινόταν η φωτιά προς την κοινότητα Καλλιθέα αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε».

ilialive.gr - Εφιαλτική νύχτα σε Λιβαδάκι - Ράφτη

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version