Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Κόρινθο: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στην Κόρινθο: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Αλμυρή Κορίνθου. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή της Κορίνθου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στη φωτιά τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα, με το korinthostv, στη «μάχη» με την φωτιά έχει ριχτεί το ρωσικό Beriev.

Πριν από λίγη ώρα -όπως μεταδίδει το korinthostv – δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους στο χωριό Ρυτό Κορινθίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο αέρας καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αγγίζουν τα 5 μποφόρ, ενώ υπενθυμίζεται πως όταν πέσει η νύχτα τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι αρχές ενεργοποίησαν το 112 στέλνοντας μήνυμα στους κατοίκους που είναι στο χωρίο Ρυτό Κορινθίας να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Κάτω Αλμυρή. Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από Korinthostv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις