Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάρο: Καλύτερη η εικόνα, φόβος μη φτάσει σε πευκοδάσος – Περιμένουν τα Canadair

Φωτιά στην Πάρο: Καλύτερη η εικόνα, φόβος μη φτάσει σε πευκοδάσος – Περιμένουν τα Canadair

Ο αέρας από βόρειος «γύρισε» σε νοτιά και η φωτιά που ξέσπασε χθες (13.06.2022) το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, στην Πάρο, ελέγχεται μεν αλλά οι αρχές περιμένουν και τα δυο Canadair για να επιχειρήσουν και να κρατήσουν την πυρκαγιά μακριά από το πευκοδάσος που βρίσκεται κοντά.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας στον Μώλο της Πάρου. Ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε ότι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να την ελέγξουν, αλλά βρίσκεται κοντά στο πευκοδάσος και στο νησί περιμένουν τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη να επιχειρήσουν για να μην αναζωπυρωθεί η φωτιά και απειλήσει το πευκοδάσος.

Εκτός από τα δυο Canadair, στην Πάρο για να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς πηγαίνει και ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Σύρο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, τα ξημερώματα υπήρξαν μικρές αναζωπυρώσεις. Γι’ αυτό κρίθηκε σωστή η ενίσχυση των δυνάμεων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η πυρκαγιά. Συνολικά, στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά στην Πάρο, στους πρόποδες του Αγίου Αντωνίου, κοντά στο μοναστήρι που βρίσκεται εκεί, από την πλευρά του Μώλου και του Καλόγερο. Η πυρκαγιά κινήθηκε με κατεύθυνση το Πίσω Λιβάδι, χωρίς πάντως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.


Φωτογραφία parianostypos.gr

Φωτογραφία parianostypos.gr

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις και δημιουργήθηκαν πάνω από δύο μέτωπα.

Χάρη στις προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών δεν απειλήθηκε το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίνου, όπου πάντως δεν μένουν μοναχοί.

Κάτοικοι με πυροσβεστήρες, λάστιχα, χωματουργικά μηχανήματα συμμετείχαν, επίσης, στην προσπάθεια κατάσβεσης και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις