Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Φωτιά στην Περαχώρα: «Πιστεύουμε ότι θα περιοριστεί σύντομα» δηλώνει στο newsit.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης

Φωτιά στην Περαχώρα: «Πιστεύουμε ότι θα περιοριστεί σύντομα» δηλώνει στο newsit.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Υπό έλεγχο φαίνεται ότι βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Περαχώρα στο Λουτράκι, που σύμφωνα με τις αρχές είναι σε δύσβατο και δυσπρόσιτο μέρος που δεν έχει καλό οδικό δίκτυο. Στις 15.17 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ΟΤΑ και 2 ομάδες εθελοντών ενώ από αέρος έχει δοθεί εντολή να μεταβούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, τα οποία με συνεχείς πτήσεις πάνω από το σημείο να κάνουν ρίψεις ώστε να βοηθήσουν το έργο των επίγειων δυνάμεων και να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε στην Περαχώρα.

«Καλύτερα είναι τώρα τα πράγματα, έχουν επέμβει πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις και πιστεύουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι θα έχει περιοριστεί πολύ η φωτιά», λέει στο newsit.gr ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Η στιγμή που τα εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση:

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σκάλωμα (video)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα είναι όπως φαίνεται η αιτία για την πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας.

Μάλιστα ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι «η πυρκαγιά έγινε από κεραυνό, στο συγκεκριμένο σημείο έριξε πάρα πολλούς κεραυνούς κατά τις 12 το μεσημέρι που έβρεξε στην περιοχή. Εκεί που είναι η φωτιά δεν είναι τα Στραβά Λουτρακίου είναι μέσα στο δάσος στην περιοχή απέναντι από την Περαχώρα, κατεβαίνοντας για την λίμνη Βουλιαγμένης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 17:30 της Δευτέρας και τα εναέρια μέσα καλούνται να αποχωρήσουν από το σημείο, ωστόσο θα παραμείνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις