Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φωτιά στην Τήνο: «Είναι η μεγαλύτερη που θυμάμαι στο νησί»

Φωτιά στην Τήνο: «Είναι η μεγαλύτερη που θυμάμαι στο νησί»
ΦΩΤO NEWSIT.GR

Στο πόδι έχει σηκωθεί ολόκληρο το νησί από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Τήνο

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ ο αέρας δυσκολεύει ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Περιαλης, μίλησαν στο newsit.gr για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί. 

“Είναι σε ύφεση, πνέουν όμως ισχυροί βοριάδες. Είμαστε σε συντονισμό με την πολιτική προστασία, η οποία έχει κινητοποιηθεί άμεσα και στέλνουν και οχήματα και πυροσβέστες από Σύρο, Άνδρο και Ραφήνα. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί. Στο Όρος της Τήνου καίει αυτή τη στιγμή” είπε στο newsit.gr ο δήμαρχος.  

Click4More: Φωτιά στην Τήνο: Μήνυμα του 112 στα κινητά των κατοίκων

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι η φωτιά “είναι υπό έλεγχο, τώρα έρχονται και ενισχύσεις από Ραφήνα και Άνδρο. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όσο χρόνια θυμάμαι, είναι η πιο μεγάλη φωτιά στην Τήνο μας. Έκανε πολύ καλή δουλειά το κλιμάκιο με τους πυροσβέστες και τέθηκε υπό έλεγχο. Τώρα υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης, είμαστε σε επιφυλακή. Δεν έχουν καεί σπίτια ευτυχώς, αλλά με το πρώτο φως της μέρας θα δούμε τι ζημιές έχουν γίνει. Έχει πέσει λίγο ο αέρας, είναι βοριάς νοτιοανατολικος, ότι χειρότερο για το νησί μας”. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις