Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στην Τήνο: Τέθηκε υπό έλεγχο – Έρευνα για πιθανό εμπρησμό

Φωτιά στην Τήνο: Τέθηκε υπό έλεγχο - Έρευνα για πιθανό εμπρησμό

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε σήμερα Κυριακή (21.11.2021) το πρωί, η φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στην περιοχή Λυχνάφτια στην Τήνο και στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι το βράδυ έφτασαν στην Τήνο ενισχύσεις στο νησί από Αττική, Άνδρο και Σύρο, καθώς η φωτιά κινείτο προς τους οικισμούς Λυχνάφτια, Αγία Βαρβάρα και Φέρο, που τέθηκαν σε ετοιμότητα για εκκένωση, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να υπάρξει τελικά πρόβλημα για τις κατοικημένες περιοχές.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού, που μετέβη στην Τήνο με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Είναι η μεγαλύτερη που θυμάμαι στο νησί»

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι όσο χρόνια θυμάμαι, είναι η πιο μεγάλη φωτιά στην Τήνο μας», δήλωσε στο newsit.gr, ο αντιδήμαρχος της Τήνου, Βαγγέλης Περιάλης.

 

«Έκανε πολύ καλή δουλειά το κλιμάκιο με τους πυροσβέστες και τέθηκε υπό έλεγχο. Τώρα υπάρχουν μόνο μικρές εστίες και υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης, είμαστε σε επιφυλακή. Δεν έχουν καεί σπίτια ευτυχώς, αλλά με το πρώτο φως της μέρας θα δούμε τι ζημιές έχουν γίνει. Έχει πέσει λίγο ο αέρας, είναι βοριάς νοτιοανατολικός, ότι χειρότερο για το νησί μας», πρόσθεσε ο κ. Περιάλης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις