Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Απίστευτες εικόνες! Εκκενώθηκαν οικισμοί και μια κατασκήνωση

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Απίστευτες εικόνες! Εκκενώθηκαν οικισμοί και μια κατασκήνωση

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας. Μάχη των Πυροσβεστών για να την σταματήσουν. Στο σημείο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επί τόπου επιχειρούν  77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων. Ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου. 

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

“Η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: “Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της”.

Στο μέτωπο της φωτιάς έφτασε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μάλιστα είχε ξεσπάσει φωτιά και στις 9 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις