Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Φωτιά στο Αλιβέρι: Οι φλόγες κατευθύνονται στο χωριό Καλέντζι

Φωτιά στο Αλιβέρι: Οι φλόγες κατευθύνονται στο χωριό Καλέντζι
facebook/pyrkagianews

Εφιαλτικό βράδυ για του κατοίκους στο Αλιβέρι στην Εύβοια καθώς η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης στο βουνό κοντά στο ΑΗΣ Αλιβερίου, τώρα κινείται απειλητικά προς το χωριό Καλέντζι.

Η Πυροσβεστική, οι εθελοντές και οι κάτοικοι δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την κατοικημένη περιοχή στο Αλιβέρι, ενώ το πύρινο μέτωπο απλώνεται σε αρκετά χιλιόμετρα,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης, δήλωσε αποκλειστικά στο eviaonline ότι “το μέτωπο έχει ανοίξει και η πρόσβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούν είναι δύσκολη στο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

 facebook/pyrkagianews
 facebook/pyrkagianews

Το μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Δυστυχώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα από Μηλάκι προς Καλέντζι, καθώς έχει βρει πυκνή βλάστηση. Η επικινδυνότητα είναι πολύ μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κατάσταση είναι οριακή. Υπάρχει σκέψη για εκκένωση του χωριού Καλέντζι”.

Στον τόπο της φωτιάς βρίσκονται πάνω από επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ υπάρχουν μηχανήματα των ΟΤΑ και της Περιφέρειας μαζί με υδροφόρες. Δυστυχώς στην περιοχή που κατευθύνεται η φωτιά υπάρχουν και κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μαστροκώστας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις